De meeste mobiele telefoons die in Nederland actief gebruikt worden zijn tegenwoordig smartphones. En dan met name de smartphones van Apple (met de iPhone) en Samsung zijn erg populair tegenwoordig. Doordat veel Nederlanders het leuk vinden om een nieuwe telefoon te hebben zijn er in het verleden veel mobiele telefoonabonnementen in combinatie met een nieuwe telefoon afgesloten. Toch zijn deze soorten telefoonabonnementen niet meer het populairs, omdat er goedkopere varianten zijn. Denk hierbij aan goedkope sim only’s en aan prepaid simkaarten.

Wanneer kies ik voor een prepaid simkaart?

De prepaid gebruiker staat bekend om het feit dat hij eigenlijk vaker gebeld wordt dan dat hij belt. Hierdoor zijn er geen kosten nodig voor het bellen, sms’en en het mobiel internetten en kan er dus erg goedkoop gebruik gemaakt worden van de mobiele telefoon. Maar toch zijn er mensen die gebruik maken van een prepaid sim only, terwijl dit eigenlijk voordeliger kan. We kunnen als regel nemen dat als je voor meer dan €5,- per maand gebruik maakt van je mobiele telefoon dat het eigenlijk voordeliger is om een goedkoop sim only abonnement te nemen. Deze zijn al beschikbaar voor €3,- per maand bij de Nederlandse prijsvechters.

Wanneer kiezen voor een sim only?

In de vorige alinea hebben we al kort uitgelegd wanneer het goedkoper is om te kiezen voor een sim only dan voor een prepaid simkaart. Echter, is er nog iets belangrijks voor nodig om te kiezen voor een sim only. En dan bedoel ik de mobiele telefoon zelf. Mocht je zelf nog geen mobiele telefoon hebben, of werkt de huidige mobiele telefoon niet meer zo goed dan is het interessant om ook een nieuwe telefoon te kopen. In deze gevallen is een mobiel telefoonabonnement met telefoon misschien wel de goedkoopste oplossing. Heb je echter wel een goede telefoon, dan is het vrijwel zeker dat het beste sim only abonnement voor u ook de goedkoopste oplossing is.